SVATOMARTINSKÉ MENU 2017
08.11.2017 |
Vážení hosté, Dovolujeme si Vás u příležitosti oslav svátku sv. Martina pozvat na dobře vykrmenou a upečenou husu a víno. Od 11.11.2017 do 18.11.2017 jsme připravili k ochutnání Svatomartinské víno tradičně z Vinařství Sedlák z Velkých Bílovic a husy z volného chovu od pana Filipa Töpfera. |
STUDENÉ PŘEDKRMY |
Škvarkový husí rillettes -165,- |
s marinovanou cibulí, okurkami cornichon a domácím chlebem |
Uzené husí prso -185,- |
s celerovým pyré s medem, strouhanými kaštany a závitkem s kysaným zelím a bramborami |
POLÉVKA |
Husí kaldoun s masem, -75,- |
drůbky, zeleninou a domácími nudlemi |
TEPLÝ PŘEDKRM |
Restovaná husí játra -175,- |
se šalotkou, jablky a omáčkou z Marsaly |
HLAVNÍ CHODY |
Pečené husí stehno na kmínu -385,- |
s bílým zelím, červeným medovým zelím, karlovarským knedlíkem a lokšemi |
Grilované husí prso -395,- |
s konfitovanými bramborami, dýňovým pyré a penízovkou sametonohou |
DEZERT |
Jablečný koláč -115,- |
se skořicovou zmrzlinou |
Na objednávku 24 hodin předem pro více osob: |
Pečená celá husa (cca 4kg) na stříbře -2690,- |
s bílým zelím, červeným medovým zelím s karlovarským knedlíkem a lokšemi |
SVATOMARTINSKÉ VÍNO |
Müller Thurgau, Modrý Portugal, Zweigeltrebe Rosé |
Vinařství Sedlák, Velké Bílovice |
0.15l -79,- |
0.75l -395,- |